Emol
Fiipregătit.ro

Comuna Albeşti este aşezată în partea sud-estică a judeţului Mureş, aceasta având limită administrativă comună cu judeţul Harghita în partea de est şi cu municipiul Sighişoara în vest.

Coordonatele geografice ale comunei Albeşti sunt 460 14’ 20'' latitudine Nordică şi 240 51’ 30'' longitudine Estică (coordonate valabile pentru centrul de comună - localitatea Albeşti). Din punct de vedere morfologic comuna se află aşezată la contactul dintre culoarul hidrografic al Târnavei Mari cu Dealurile Târnavei Mici în nord şi Podişul Hârtibaciului în sud.

Comuna Albeşti este aşezată în partea sud-estică a judeţului Mureş, aceasta având limită administrativă comună cu judeţul Harghita şi comuna Vânători în partea de est, cu comuna Apold în sud, cu municipiul Sighişoara în vest, cu comuna Nadeş în nord-vest şi cu comuna Veţca în nord.

Comuna este situată proporţional în cadrul celor trei unităţi majore de relief, respectiv în Podişul Hârtibaciului (partea sudică), Culoarul Târnavei Mari (partea centrală) şi Dealurile Târnavei Mici (partea nordică) şi are un potenţial favorabil de dezvoltare şi comunicaţie. Din punct de vedere hidrografic comuna este aşezată în zona mediană a bazinului hidrografic al Târnavei Mari, la confluenţa acesteia cu văile Dracului, Şapartoc, Viilor, Rogoz, iar partea nordică extremă intră în bazinul hidrografic al Târnavei Mici, prin intermediul văii Jacu.

COMUNA ALBESTI ESTE TRAVERSATA PE DIRECTIE VEST-EST DE DRUMUL EUROPEAN E 60 SI DE MAGISTRALA FEROVIARA ELECTRIFICATA CF 300: BUCURESTI – BRASOV – SIGHISOARA – CLUJ – ORADEA – EPISCOPIA BIHORULUI

Decalaratii de avere - Functionari Publici
IGNA ALEXANDRU 2009.pdf CAMPEAN ILIE 2009.pdf COMAN VIOLETA 2009.pdf VARVARA MARCEL CONSTANTIN 2009...
Declaratii de avere - Primar & Viceprimar
SOVREA NICOLAE 2009.pdf BOITOS AUREL-2009.pdf
Declaratii de avere - Consilieri
ANDREI NICOLAE 2009.pdf ARONEASA FLORIN 2009.pdf BUCUR GHEORGHE 2009.pdf BUZOGANY LUDOVIC 2009.pdf...
Alegeri locale 2004
Primăria Acăţari Rezultatul alegerilor locale - 06 iunie 2004 Procent prezenta la vot: % Nr. total a...