Primăria Ogra județul Mureș

Comuna Ogra din judetul Mures este Unitate Administrativ Teritoriala cu persoanalitate juridica de drept public, are patrimoniu propriu si capacitate juridica deplina.
Comuna Ogra se intinde pe o suprafata de 5.216,99 ha teren: 294,20 in intravilan si 4922,79 in extravilan, invecinandu-se cu comunele: Sanpaul, Mica, Ganesti, Cuceredea, Iclanzel, Band si cu orasul Iernut.

Satele componente ale comunei sunt:
Ogra, localitatea de resedinta a comunei, aflata la DN 15 respectiv E60, intre localitatile Sanpaul si Cipau, pe malul stang al raului Mures (amonte).
Dileul Vechi, situat la drumul judetean Ogra –Band pe malul drept al raului Mures, la o distanta de 3km fata de localitatea de resedinta.
Giulus, aflat in partea de sud-est a resedintei de comuna, in directia orasului Tarnaveni la o distanta de 6km fata de resedinta.
Lascud, situat pe aceleasi coordonate ca si satul Giulus (localitati vecine si apropiate) la o distanta de 7 km fata de resedinta comunei.

Autoritatea Consiliului Local si a primarului se exercita asupra colectivitatilor existente in satele componente ale comunei.

Comuna a fost atestata documentar dupa cum urmeaza: Ogra in 1376 (Wgra), Dileul Vechi in 1344(Delleu), Giulus in 1413 (Gyulatelke), Lascud in anul 1414 (Lachkad) si Vaideiu in anul 1336 (Vytalu).

Știri recente

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “ AQUA INVEST MURES” - Expunere de motive

Adaugat la 30 decembrie 2008
EXPUNERE DE MOTIVE Privind participarea comunei Ogra in calitate de membru fondator la constituirea...

Analizarea PROIECTUL DE HOTARARE privind participarea comunei Ogra in calitate de membru fondator la infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Aqua Invest Mures

Adaugat la 31 decembrie 2007
In aplicarea prevederilor Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica...

Concurs pentru ocuparea posturilor de auditor principal si referent principal

Adaugat la 14 mai 2004
Primaria Comunei OGRA organizeaza concurs pentru ocuparea posturilor vacante de auditor principal si...