Primăria Săcălaz județul Timiș
Comuna Sacalaz este situata in judetul Timis, la o distanta de 10 Km, in partea de vest a municipiului Timisoara si se intinde pe o suparafata de 136,1 km2 . Relieful este de campie. Raul Timis este cea mai importanta apa curgatoare, iar pe teritoriul comunei Sacalaz, trec apele paraului Beregsau Mare si Niarad. Total teritoriu administrativ al comunei in suprafata de 11.949.000 HA.

Comuna Sacalaz este compusa din urmatoarele localitati:

  • Localitatea de resedinta - SACALAZ;
  • Localitati anexe
    • BEREGSAU MARE;
    • BEREGSAU MIC.
Intre localitatea Sacalaz si Beregsau Mare este o distanta de 7,7 km, iar localitatea Beregsau Mic se afla situata la o distanta de 12,3 km, fata de Sacalaz.

Prin centrul comunei Sacalaz trec paralelele nordice de 45º46’ , care se intersecteaza cu meridianul estic de 21º07’ . Comuna Sacalaz se invecineaza la est cu cartierul Mehala (10 km) care apartine de municipiul Timisora , la S-E se invecineste cu satul Utvin (5,5 km) , la S se afla Sanmihaiul Roman (14 km), la S-V Sanmihaiul German (6,5 km), la V Beregsaul Mare (7,7 km), la N-V Becicherecul Mic (11,5 km), la N se afla Dudestii Noi ( 58 km ) si la N – E Sanandrei Dovezile existente atesta ca Sacalazul exista din anul 1392, iar despre Beregsaul Mare au fost descoperite dovezi care atesta ca exista din 1335.

Despre bastinasii din Sacalaz ( 1767) se cunosc din documentele existente ca este un sat romanesc de rit ortodox. In anul 1765 sosesc in Sacalaz primii colonisti germani. In anul 1767 cele 60 de familii romanesti sunt dislocate la Torac ( Yugoslavia), unde pun bazele unei noi asezari. La randul lui satul Beregsau Mic a fost colonizat cu populatie sarbeasca. Beregsau Mare a fost scutit de toate valurile de colonizari si repopulari.

FORMULARE
1. declaratia de impunere - cladiri persoane fizice 2. declaratia de impunere - teren persoane fizic...
Populatia, elemente demografice si sociale resurse umane
POPULATIA, ELEMENTE DEMOGRAFICE SI SOCIALE RESURSE UMANE Populatia stabila a comunei Sacalaz la 01.0...
Proiectele cu finanatare (cofinanatare) externa
1.Fondul Comun al Proiectelor Mici, Romania - Serbia & Muntenegru RO2003/005.778.02.03 Titlul proie...
Zona Industriala Sacalaz
Zona Industriala Sacalaz este proprietatea comunei Sacalaz, in suprafata totala actuala de 17,7 ha...