Primăria Vadu Săpat județul Prahova

Comuna Vadu Săpat a fost reînființată prin Legea nr 84/2004 și este alcatuită din trei sate componente - Vadu Săpat, Ungureni și Ghinoaica.

 

Comuna se află la poalele dealurilor Istriței, la începutul unei câmpii piemontane, în valea râului Iștău. Este străbătută de șoseaua județeană DJ102K, ce o leagă spre sud de Mizil (unde se termină în DN1B) și spre sud-vest de Fântânele, Ceptura și Urlați.

 

Primăria, Consiliul local, Școala cu clasele I-VIII, Căminul cultural, Biblioteca , Poliția, Cabinetul medical și Poșta se află în satul Vadu Săpat, care are statut de reședința a comunei. 

 

Vadu Săpat este o localitate străveche, cu un trecut istoric bogat. În arhivele  Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova există o serie de documente care atestă continuitatea în zona ocupată astăzi de locuitorii comunei.

 

În apropierea satului reședința- Vadu Săpat- se află Valea Budureasca, unde pe o suprafață de aproximativ 10 km.2 sunt concentrate 31 de situri arheologice care atestă nu mai puțin de 160 de niveluri de locuire. Datorită cercetărilor arheologice anuale, inițiate în 1959 de istoricul Victor Teodorescu, Valea Buduresca a fost definită  ca o veritabilă Rezervație Arheologică.

 

De asemenea, în comuna se află biserica „Buna Vestire”-Mărășeasca (1802–1810), monument istoric de arhitectură de interes național aflat în satul Vadu Săpat, ansamblu alcătuit din ruinele bisericii propriu-zise și din zidul de incintă.

Știri recente

Persoanele cu studii primare vor putea fi incluse în programele de ucenicie

Adaugat la 13 decembrie 2018
Persoanele cu studii primare vor putea obține o calificare urmând programele de formare profesională...

Subvenţii lunare de 2.250 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă șomeri

Adaugat la 13 decembrie 2018
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică o serie de măsuri active ce vizează integra...

Bonificații pentru contribuabilii care își achită până pe 15 decembrie 2018 obligaţiile fiscale stabilite prin declaraţia unică sau decizie de impunere anuală

Adaugat la 10 decembrie 2018
Pentru contribuabilii, persoane fizice, care achită până la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, obl...

Locuitorii din comuna Vadu-Săpat sărbătoresc Marea Unire!

Adaugat la 29 noiembrie 2018
Marea Unire din 1 Decembrie 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Locui...

Obligațiile fiscale achitate până la 15 decembrie se reduc cu 10% sau 5%

Adaugat la 20 noiembrie 2018
Persoanele fizice care au depus Declarația Unică până la 31 iulie 2018 și își achită integral obliga...