Primăria Răstoliţa județul Mureș

ZONA TURISTICĂ

Comuna Răstoliţa, situată la poalele munţilor Călimani şi Ghiurghiului la o altitudine de 530 m, se află la mijloc de drum între oraşele Târgu Mureş şi Gheorgheni, incluzând satele Borzia, Iod, Gălăoaia şi Androneasa.
 Pe malul drept al râului Mureş trece drumul naţional DN15, iar pe malul stâng şerpuieşte linia ferată Târgu Mureş - Braşov oferind o staţie CFR locuitorilor comunei.

 Comuna are o bază de exploatare forestieră şi un şantier pentru construirea unui baraj de hidrocentrală. Aflată la poalele munţilor, oferă căi de acces în Munţii Călimani pe valea Răstoliţei şi pe valea Vişei, iar în Munţii Ghiurghiului pe valea Iodului.
 Veniturile populaţiei, în proporţie de 90%, sunt realizate din exploatarea şi prelucrarea lemnului din zonă, şi din păşunat, numai 10% din alte activităţi comerciale, zona montană nefiind prielnică practicării agriculturii.
 Şi în viitor, traiul populaţiei de pe aceste meleaguri va fi asigurat în cea mai mare parte de păşunat, de exploatările forestiere şi de atelierele de prelucrarea a masei lemnoase.

 Pentru a preveni problemele populaţiei, care vor apărea odată cu scăderea masei lemnoase din pădurile împrejurimilor, precum şi pentru reuşita programelor de protecţie a mediului înconjurător şi a valorilor naturale, o alternativă importantă este promovarea turismului de toate felurile în această zonă pitorească.
 Potenţialul turistic deosebit al zonei va putea fi valorificat prin construirea unui camping, amenajarea unor locuinţe private în scopul cazării turiştilor în cadrul turismului rural, precum şi valorificarea din punct de vedere turistic şi sportiv a suprafeţei lacului de acumulare care se află în construcţie în inima Munţilor Călimani.

Știri recente

Festival etnografic muresean la Rastolita

Adaugat la 08 iulie 2005
Sase localitati constituite in Asociatia Comunitatilor Mures-Calimani organizeaza impreuna, in acest...

Rezultatul alegerilor locale - Răstoliţa, jud. Mureş

Adaugat la 07 septembrie 2004
Rezultatele alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale - 6 iunie 2004 Procent de prezenţ...
Act constitutiv
ACT CONSTITUTIV Cap.1. DATE DE IDENTIFICARE ALE ASOCIAŢIEI Art.1. Subscrişii: 1.1. Primăria comunei...